Ingredienser
- 200 g. røde linser
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 sød kartoffel
- 4-5 forårsløg
- 1 stor gulerod
- 1 spsk. frisk ingefær
- 1 spsk. karry
- Olivenolie
- ½ dåse kokosmælk
- 3 spsk. tomatpure
- Salt
- Brune ris (kan udelades)
Sådan gør du
- Skræl kartoffel og skær i ½ cm stykker. Skræl også gulerod og skær i små terninger. Skær forårsløgene i små stykker og pres ingefær
- Sæt de brune ris i kog i saltet vand efter anvisning på pakken (bruges hvis suppen koges meget tyk).
- I en gryde bringes de røde linser i kog i 7 dl. vand. Når vandet simrer tilføjes kartoffel, gulerod og halvdelen af ingefæren. Lad det simre indtil kartoflen er næsten mør.
- I en separat gryde tilføjes lidt olivenolie, hvori halvdelen af forårsløgene og resten af ingefæren svitses. Tilføj herefter karry og tomatpure. Giv det er par minutter og rør godt rundt.
- I samme gryde hældes kokosmælk. Rør godt rundt. Tilføjes nu til den anden gryde med linserne. Lad retten simre i 10-20 minutter (afhængigt af hvor tyk du vil have dem). Rør løbende.
- Server evt. med brune ris (kan udelades, hvis du hellere vil spise det som en decideret suppe).
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-