Ingredienser
- 200 g. røde linser
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 sød kartoffel
- 4-5 forårsløg
- 1 stor gulerod
- 1 spsk. frisk ingefær
- 1 spsk. karry
- Olivenolie
- ½ dåse kokosmælk
- 3 spsk. tomatpure
- Salt
- Brune ris (kan udelades)
Sådan gør du
- Skræl kartoffel og skær i ½ cm stykker. Skræl også gulerod og skær i små terninger. Skær forårsløgene i små stykker og pres ingefær
- Sæt de brune ris i kog i saltet vand efter anvisning på pakken (bruges hvis suppen koges meget tyk).
- I en gryde bringes de røde linser i kog i 7 dl. vand. Når vandet simrer tilføjes kartoffel, gulerod og halvdelen af ingefæren. Lad det simre indtil kartoflen er næsten mør.
- I en separat gryde tilføjes lidt olivenolie, hvori halvdelen af forårsløgene og resten af ingefæren svitses. Tilføj herefter karry og tomatpure. Giv det er par minutter og rør godt rundt.
- I samme gryde hældes kokosmælk. Rør godt rundt. Tilføjes nu til den anden gryde med linserne. Lad retten simre i 10-20 minutter (afhængigt af hvor tyk du vil have dem). Rør løbende.
- Server evt. med brune ris (kan udelades, hvis du hellere vil spise det som en decideret suppe).
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-