Ingredienser
- 200 g. røde linser
- 500 ml. vand
- 1 løg
- 120 g. selleri
- 2 fed hvidløg
- ¼ tsk. gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. chilipulver
- 1 dåse ristede, hakkede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 tsk. tabasco
- 3-4 lime
- Frisk koriander
- Creme fraiche
- Salt og peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Kog de røde linser i 5 dl. vand. Skal simre i omkring 10-15 minutter, eller indtil linserne er en smule.
- Imens udskæres løg og selleri hakkes fint. Pres også hvidløg.
- I en gryde tilsættes oliveolie og svits løg og selleri. Herefter tilføjes hvidløg. Efter et par minutter tilføjes gurkemeje, spidskommen, chilipulver og der røres rundt i et par minutter.
- Tilføj nu hakkede tomater, ½ liter vand, grøntsagsbouillonterning, 2 tsk. tabasco og linserne. Lad gryden simre i 15-25 minutter (afhængigt af hvor udkogte du vil have linserne).
- I mellemtiden hakkes 2 dl. frisk koriander og lime presses. Tilsæt i gryden til sidst og giv et par minutter yderligere.
- Server med det samme
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-