Ingredienser
- 600 g. hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. ingefær
- 2 tsk. baharat-krydderi
- Frisk koriander
- Frisk mynte
- Olivenolie
- Ris, quinoa eller couscous (til servering)
- Evt. græsk yoghurt (til servering)
Til krydderiblanding:
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. kardemomme
- ¼ tsk. kommen
- 1 tsk. gurkemeje
Sådan gør du
- Lav krydderiblandingen i et glas. Tilføj en smule vand så det bliver flydende.
- Hak løg og pris hvidløg og ingefær.
- I en dyb pande opvarmes lidt olivenolie sammen med løg, hvidløg og ingefær. Svits i 5 minutter. Tilføj nu krydderiblandingen og svits i et par minutter. Tag indholdet op af panden, men lad olien blive.
- Kog ris, quinoa eller couscous afhængigt af hvad du foretrækker.
- I samme pande brunes det hakkede oksekød. Når det er gennemsteget tilføjes hakkede tomater og løgene igen. Lad det simre i 20 minutter indtil væsken er kogt fra.
- Tilsæt nu 2 tsk. baharat-krydderi , 3 spsk. friskhakket koriander og 3 spsk. friskhakket mynte.
- Server sammen med ris/quinoa/couscous - evt. med lidt græsk yoghurt ovenpå.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-