Ingredienser
- 1 kg. kartofler (sweet potatoes)
- 2 tsk. ras-el-hanout (eller en blanding af spidskommen og kanel)
- 4 kyllingebrystfiletter
- 2 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 1 stort fed hvidløg
- ½ kyllingebouillonterning
- 2 tsk. klar honning
- Saften fra ½ lime eller citron
- evt. 1 håndfuld grønne oliven
- Friskhakket koriander
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i mindre terninger og kog dem i saltet vand i ca. 20 min. eller til de er blevet godt blød.
- Imens hakkes løget og hvidløgsfedet presses.
- Bland ras-el-hanout med salt og peber, og drys over kyllingebrysterne.
- Opvarm 1 spsk. olie i en dyb pande, og brun kyllingebrysterne (ca. 3 min. på hver side). Tag kyllingestykkerne op ad panden og læg dem på en tallerken.
- Løg og hvidløg svitses i panden i ca. 5 min. Tilsæt herefter 200 ml. vand, honning, kyllingebouillonterning, limesaft og oliven. Læg kyllingen fra tallerkenen tilbage i panden, og lad det simre i ca. 10 min. (til kyllingen er gennemstegt).
- Mos kartoflerne med 1 spsk. olie og krydr efter behag (vi brugte lidt kardemomme og salt og peber).
- Skær kyllingebrysterne i tykke skiver og bland de friskhakkede koriander i panden med kyllingestykkerne og sovsen.
- Server med kyllingestykkerne og sovsen ovenpå kartoffelmosen.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-