Ingredienser
- 4 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 1 gulerod
- 2 selleristænger
- 500 g. hakket svinekød
- 500 g. hakket oksekød
- 2 glas tør rødvin
- 700 ml. passata
- 2 spsk. tomatpure
- 1 kyllingebouillonterning
- 500 g. fettuccine
- 45 g. saltet smør
- 4 spsk. rasp
- 3 mozzarella kugler (ikke buffalo mozarella)
- 80 g. friskrevet parmesan
Sådan gør du
- Skræl guleroden og riv den. Hak løg og selleri fint.
- I en stor gryde opvarmes olivenolien ved medium varme. Tilsæt gulerod, selleri og løg, og lad dem stege i 5 min.
- Tilsæt det hakkede kød, og steg i yderligere 5 min. Rør jævnligt til kødet er brunet. Tilsæt salt og peber.
- Tilsæt rødvinen og lad koge 5 min., til alkoholen er fordampet.
- Tilsæt passata , tomatpure, 2 dl. vand og bouillonterningen. På lav varme koges blandingen uden låg i 2 timer. Rør ca. hvert 20. min.
- Når kødsovsen har kogt færdig smages den til med salt og peber.
- Kog pastaen i letsaltet vand til den er al dente.
- Dræn pastaen og bland den i gryden med kødsovsen.
- Forvarm ovnen på 180 c.
- Skær mozzarellakuglerne i skiver.
- Smør et ildfast fad, og drys raspen udover.
- Hæld halvdelen af spagetti- kødblandingen i fadet, og fordel mozzarellaskiverne ovenpå. Fordel derefter den resterende spagetti- kødblanding ovenpå.
- Fordel det resterende smør i klatter ovenpå, og drys et jævnt lag parmesan ost over.
- Bag retten i midten af ovnen i 20 min.
- Lad fadet køle i 5 min. inden den færdige ret skæres ud i mindre portioner.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-