Ingredienser
- 1 kg kylling (gerne med skind)
- 3 kviste frisk timian
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. røget paprika
- Olivenolie
- 2 røde løg
- 4 tomater
- 6 friske chilier
- Rødvinseddike
- Salt og peber
Kartoffelstykkerne
- 750 g. sweet potatoes
- 1 tsk. røget paprika
- 2 spsk. fin semulje
Jalapeno salsa
- 1 glas jalapenos (200 g.)
- 1 bdt. Friske koriander
Sådan gør du
Marinaden:
- Timianbladene stødes i en morter sammen med 1 hvidløgsfed og 1 tsk. røget paprika og lidt salt. Når blandingen har fået en pastaagtig konsistens iblandes 2 spsk. olivenolie. Den færdige marinade gnides ind i kyllingen. Bruger du en hel kylling, skæres den over på midten langs rygraden. Husk at få marinaden ordentligt ind i alle sprækker og huller i kyllingen. Den marinerede kylling sættes i køleskabet i min. 2 timer (gerne natten over).
Piri piri
- Skær rødløgene (med skræl) i kvarte og tomaterne i halve. Stykkerne steges i en forvarmet pande sammen med chilierne og de sidste 3 fed hvidløg (med skræl) i ca. 5 - 10 min. Rør jævnligt.
- Fjern skrællen fra løg- og hvidløgsstykkerne, og blend hele pandens indhold sammen med nogle stænk rødvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Sæt panden tilbage på varmen og brun de marinerede kyllingestykker.
- Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad og sæt dem i ovnen i 45 min. ved 180 c.
Kartoffelbådene
- Imens skrælles kartoflerne og de skæres i både. Ryst kartoffelbådene i en frysepose med semulje, paprika, lidt olivenolie og salt og peber. Læg kartoffelstykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen til de er gennemstegte og sprøde (ca. 25 - 30 min.).
Jalapeno salsa
- Dræn halvdelen af vandet fra glasset med jalapenos. Blend derefter det resterende vand sammen med jalapenos, lidt olivenolie og de friske koriander (bare blend hele bundet med stilke).
- Server den færdige kylling med piri piri sovsen, kartoffelstykkerne og jalapeno salsaen.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-