Ingredienser
- 2 spsk. rosiner
- 2 tsk. rødvinseddike
- 1 dl. couscous
- 1 rødløg
- 2 dåser kikærter (drænet)
- 1 dl. fladbladet persille
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 æg
- Olivenolie
- 2 store gulerødder
Til servering
- Creme fraiche
Sådan gør du
- I en lille skål lægges rosinerne til opblødning med rødvinseddiken og 1 spsk. kogende vand. Læg skålen til side.
- Læg couscous i en skål, tilsæt 1 dl. kogende vand og dæk skålen til i 5 min. til vandet er helt absorberet. Rør derefter med en gaffel så couscous ikke ”klistrer sammen”.
- Halvdelen af rødløget grovhakkes. Blend derefter kikærterne, hakket løg og halvdelen af den friske persille. Kikærtemassen skal være groft blendet og ikke helt jævn.
- Læg kikærtemassen over i en skål, og tilsæt couscous, æg og krydderier. Evt. også lidt salt og peber. Rør grundigt.
- Form frikadellerne (der bliver til ca. 12 stk.).
- Steg frikadellerne på en pande ved medium varme i rigeligt olie (gerne så bunden af panden er dækket af olie). Steg frikadellerne til de bliver brunlige (ca. 4 min. på hver side). Når de er færdigstegte lægges de over på en tallerken med et stykke køkkenrulle. Læg noget over, så de holder sig varme.
- Skær den sidste halvdel af rødløget i tynde skiver og skræl og riv de to gulerødder. Bland løg, revet gulerod, det overskydende persille sammen i en skål med rosinblandingen.
- Server frikadellerne med gulerodssalaten og creme fraiche.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-