Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 ds. kikærter (drænet)
- 2 tsk. spidskommen
- 1 citron
- Salt og peber
- 1 æg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 agurk
- 2 tomater
- Icebergsalatblade
- Pitabrød
Sådan gør du
- Hak løget og pres hvidløget.
- Steg løg i en pande i 1 spsk. olie i 3-4 min. Tilsæt det pressede hvidløg og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen.
- I en skål blandes kikærterne med de stegte løg og hvidløg. Mos blandingen med en gaffel.
- Riv lidt af citronskallen og bland skallen i kikærteblandingen sammen med spidskommen, salt og peber og ægget.
- Form kikærteblandingen til ca. 16 bolde (på størrelse med valnødder) og sæt dem i køleskabet i 20-30 min.
- Læg kikærtekuglerne på en bageplade med bagepapir, og sprinkle det resterende olie udover.
- Bag falafelkuglerne i en forvarmet ovn på 200 c. indtil de er sprøde og let brunede (ca. 25 min.) Vend kuglerne jævnligt under bagningen.
- Skær agurken i skiver, tomaterne i tern og pres halvdelen af citronen.
- Bland citronsaften sammen med de 3 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. - Bland tomater, agurk og iceberg sammen i en skål med dressingen.
- Varm pitabrødene i ovnen, og server dem med salat og falafel.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-