Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 ds. kikærter (drænet)
- 2 tsk. spidskommen
- 1 citron
- Salt og peber
- 1 æg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 agurk
- 2 tomater
- Icebergsalatblade
- Pitabrød
Sådan gør du
- Hak løget og pres hvidløget.
- Steg løg i en pande i 1 spsk. olie i 3-4 min. Tilsæt det pressede hvidløg og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen.
- I en skål blandes kikærterne med de stegte løg og hvidløg. Mos blandingen med en gaffel.
- Riv lidt af citronskallen og bland skallen i kikærteblandingen sammen med spidskommen, salt og peber og ægget.
- Form kikærteblandingen til ca. 16 bolde (på størrelse med valnødder) og sæt dem i køleskabet i 20-30 min.
- Læg kikærtekuglerne på en bageplade med bagepapir, og sprinkle det resterende olie udover.
- Bag falafelkuglerne i en forvarmet ovn på 200 c. indtil de er sprøde og let brunede (ca. 25 min.) Vend kuglerne jævnligt under bagningen.
- Skær agurken i skiver, tomaterne i tern og pres halvdelen af citronen.
- Bland citronsaften sammen med de 3 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. - Bland tomater, agurk og iceberg sammen i en skål med dressingen.
- Varm pitabrødene i ovnen, og server dem med salat og falafel.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-