Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. finthakket persille
- 6 spsk. usaltet smør
- 4 kyllingebrystfileter
- 2 ½ dl. mel
- 2 æg
- 5 dl. rasp
- 1 knsp cayennepeber
- ca. 5 dl olie til friturestegning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pres hvidløget.
- Bland hvidløg sammen med persille, smør og lidt salt. Sæt det færdige hvidløgssmør i køleskabet i min. 15 min.
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. I hver af kyllingebrysternes bredeste ende lægges ¼ af hvidløgssmørret. Fold den smallere ende kyllingebrystet over den brede del. Fold herefter de to sider ind til midten, således at kyllingebrystet nærmest ligner en bold med hvidløgssmør i midten. Hver af boldene foldes ind i husholdningsfilm og lægges i fryseren i ca. 30 min. (eller til kyllingebolden kan holde sammen selv).
- I en tallerken blandes mel med 1 tsk. salt, i en anden tallerken piskes de to æg, og i en tredje tallerken lægges raspen.
- Pak kyllingeboldene ud af folien, og rul dem herefter forsigtigt først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Læg dem herefter igen i fryseren i ca. 15 min.
- Opvarm olien i en gryde, og forvarm ovnen på 200 c.
- Kog kyllingeboldene enkeltvist i olien med lukningen nedad til de er blevet jævnt gyldne.
- Læg de færdige kyllingebolde i et ildfast fad, og drys lidt salt og cayennepeber udover dem. Bag kyllingeboldene indtil smørret begynder at syde i bunden af det ildfaste fad (ca. 20 min.).
- Tag kyllingeboldene ud af ovnen, og lad dem hvile i 5 min. inden servering.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-