Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. finthakket persille
- 6 spsk. usaltet smør
- 4 kyllingebrystfileter
- 2 ½ dl. mel
- 2 æg
- 5 dl. rasp
- 1 knsp cayennepeber
- ca. 5 dl olie til friturestegning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pres hvidløget.
- Bland hvidløg sammen med persille, smør og lidt salt. Sæt det færdige hvidløgssmør i køleskabet i min. 15 min.
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. I hver af kyllingebrysternes bredeste ende lægges ¼ af hvidløgssmørret. Fold den smallere ende kyllingebrystet over den brede del. Fold herefter de to sider ind til midten, således at kyllingebrystet nærmest ligner en bold med hvidløgssmør i midten. Hver af boldene foldes ind i husholdningsfilm og lægges i fryseren i ca. 30 min. (eller til kyllingebolden kan holde sammen selv).
- I en tallerken blandes mel med 1 tsk. salt, i en anden tallerken piskes de to æg, og i en tredje tallerken lægges raspen.
- Pak kyllingeboldene ud af folien, og rul dem herefter forsigtigt først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Læg dem herefter igen i fryseren i ca. 15 min.
- Opvarm olien i en gryde, og forvarm ovnen på 200 c.
- Kog kyllingeboldene enkeltvist i olien med lukningen nedad til de er blevet jævnt gyldne.
- Læg de færdige kyllingebolde i et ildfast fad, og drys lidt salt og cayennepeber udover dem. Bag kyllingeboldene indtil smørret begynder at syde i bunden af det ildfaste fad (ca. 20 min.).
- Tag kyllingeboldene ud af ovnen, og lad dem hvile i 5 min. inden servering.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-