Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTunesiske middelhavs kødboller - opskrift - Madkogebogen
Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien
Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien
Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien
Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien

Tunesiske middelhavs kødboller - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
Kødbollerne:
- 2 dl. frisk brød (skåret i små tern)
- 2 1/2 dl. mælk
- 750 g. hakket oksekød
- 1 æg
- 6 fed hvidløg (presset)
- 1 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. sort peber
- 1 tsk. røget paprika
- 1 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1 1/2 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. cayennepeber
- 1/2 tsk. hvidløgspulver
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1/4 tsk. muskatnød
- 4 spsk. friskhakket persille
- 4 spsk. friskhakket koriander
- 4 spsk. friskhakkede forårsløg
- 1/2 dl. mel
- 1/2 dl. olivenolie

Sovs:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg (hakket)
- 6 hvidløgsfed
- 200 g. tomatpure
- 2 kanelstænger
- 1 knivspids saffron
- 2 kyllingebouillonterninger
- Salt og peber

Couscous:
- 5 dl. couscous
- 1 dl. gyldne rosiner
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber


Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 c.
- Bag brødternene på en bageplade m. bagepapir til brødet er udtørret, men ikke brunet (ca. 10-15 min.)
- Imens laves sovsen. Opvarm olivenolien i en gryde. Tilsæt de hakkede løg, og lad dem stege til de er begyndt at blive bløde (ca. 5 min.).
- Tilsæt nu hvidløg, tomatpure, kanelstænger og saffron. Lad det stege i ca. 1 min. og tilsæt derefter salt og peber. Hæld 1 l. vand i gryden sammen med de to bouillonterninger. Lad gryden komme i kog under omrøring. Lad sovsen simre under låg imens kødbollerne laves. Rør jævnligt.
- Hæld de bagte brødterninger i en skål sammen med mælken. Rør indtil mælken er helt absorberet i brødet. Tilsæt hakket kød, æg, presset hvidløg, krydderier og salt og peber i skålen. Tilsæt nu 3 spsk. af henholdsvis den hakkede persille, de hakkede koriander og de hakkede forårsløg (således at der gemmes 1 spsk. af hver til servering).
- Med hænderne blandes alle ingredienserne grundigt sammen. Rul kødboller med hænderne i golfboldstørrelse.
- Vend kødbollerne i melet, og steg dem i en gryde i olivenolien ca. 2 min. på hver side. Kødbollerne behøver ikke at blive helt gennemstegte, men de skal være brunede. De brunede kødboller puttes løbende, som de bliver færdige, i gryden med sovsen.
- Sæt varmen på gryden med sovsen og kødbollerne til medium, og lad grydens indhold koge i 20-25 min. Smag til med cayennepeber, salt og peber.
- Mens kødbollerne simrer, koges couscous efter anvisningen på pakken, og rosinerne blødgøres i et glas med kogende vand.
- Bland olien i den færdigkogte couscous. Dræn rosinerne og rør dem i couscous sammen med salt og peber.
- Server couscous med kødboller og sovs ovenpå.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier