Ingredienser
Kødboller
- 500 g. hakket oksekød
- 1 æg
- 1/2 dl. mandelmel
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. tørret persille
- 1 tsk. worchestershire sauce
- 2 spsk. smør til stegning
Sauce
- 1 spsk. smør
- 5 dl. champignoner
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 oksebouillonterning
- 2 dl. creme fraiche
- 2 tsk. maizena
- Salt og peber
- Friskhakket persille
- Evt. brune ris til servering.
Sådan gør du
- Skær champignonerne i skiver, pres hvidløget og hak løget.
- Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål (undtagen smørret til stegning).
- Form farsen til 12-15 kødboller. Steg kødbollerne i smørret i en dyb pande ved medium varme (ca. 2-3 min. på hver side) til de er brunede.
- Tag kødbollerne af panden.
- I samme pande opvarmes 1 spsk. smør. Steg champignongerne deri til de er brunede (ca. 4-5 min.).
- Tag svampene af panden.
- Steg nu løg og hvidløg i samme pande. Tag løg og hvidløg af panden.
- Tilsæt 3 dl. vand i den dybe pande sammen med oksebouillon. Pisk maizena og creme fraiche i.
- Læg kødboller, løg og svampe tilbage i panden til saucen. Smag til med salt og peber.
- Lad retten simre i ca. 20 min.
- Rør friskhakket persille i og server.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-