Ingredienser
- 1 tsk. olivenolie
- 500 g. mexicansk pølse
- 1/2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 ds. tomater i tern (drænet
- 1 tsk. chilipulver
- 1/2 tsk. cayenne peber
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. oregano
- 3 dåser black-eyed-peas
- 9 dl. vand
- 3 kyllingebouillonterninger
- 1 bdt. friske koriander (hakket)
- 4 1/2 dl. revet pepper Jack ost
- 1 dl. knuste tortillachips
- 2 spsk. friskpresset lime
- Salt og peber
- Creme fraiche til servering
Sådan gør du
- Fjern skindet fra pølsen og smuldr/skær pølsen i mindre stykker
- Opvarm olien i en gryde og brun kødet fra den mexikanske pølse (ca. 10 min.).
- Hak løget og hvidløget groft
- Med en hullet ske flyttes kødet fra gryden over i en stor gryde. Steg løg i den resterende olie i gryden (ca. 5 min.). Tilsæt hvidløg og lad det stege i yderligere 30 sek.
- Blend løg og hvidløg sammen med dåsetomaterne og krydderier. Hæld blandingen i den store gryde med pølsekødet.
- Tilsæt black-eye-pea dåserne (ikke drænet) i den store gryde sammen med vand, kyllingbouillon og 1/2 dl. hakkede koriander.
- Lad suppen simre i 15 min.
- Tilsæt ost. Rør jævnligt til osten er smeltet (ca. 5 min.).
- Tilsæt de knuste tortillachips og lad suppen koge i yderligere 10 min.
- Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber.
- Server med de resterende friskhakkede koriander og creme fraiche.
Tip: Kan erstattes med andre typer bønner, hvis du ikke er fan af black-eye.peas.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-