Ingredienser
- ca. 1 dl. Olivenolie
- 4 fed hvidløg, hakket
- 1 stort gult løg, hakket
- 2,5 cm ingefær, finthakket
- Salt og peber
- 1 ½ tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. Røde peber flager (plus ekstra til servering)
- 2 dåser kikærter, drænede
- 2 dåser kokosmælk (ikke light)
- 2 bouillonterninger (enten vegetar eller kylling)
- 1 bundt kål eller spinat, vasket og hakket i mindre stykker
Til servering:
- 1 bundt mynteblade
- Yoghurt
- Ristet pita eller naan brød
Sådan gør du
- Opvarm olien ved medium varme. Tilsæt hvidløg, løg og ingefær sammen med lidt salt og peber. Lad løgene stege under omrøring til de bliver gennemsigtige og brune i kanten (omkring 3-5 minutter).
- Tilsæt gurkemeje, de røde peber flager og kikærter. Krydr igen med lidt salt og peber. Rør jævnligt mens kikærterne steger i krydderiblandingen omkring 8-10 minutter, eller indtil de begynder at blive lidt brunede og miste den faste form.
- Tag halvdelen af kikærterne fra og gem til servering.
- Med en træske masses de sidste kikærter i gryden en smule. Dette vil frigive noget stivelse, der vil gøre gryderetten tykkere i konsistensen.
- Tilsæt kokosmælken og bouillonterningerne og krydr igen med salt og peber. Tilsæt evt. 1 dl. vand, hvis du synes retten mangler lidt væske. Lad retten småsimre i 30-35 minutter, til du synes, den har opnået den rette konsistens. Rør i bunden jævnligt, så den ikke brænder på.
- Rør kålen i og lad retten simre ca. 5-7 minutter yderligere. Bruger du spinat nedsættes kogetiden til ca. 3 minutter.
- Smag retten til med salt og peber og server med kikærter, yoghurt, mynte og brød.
Tip: Du kan evt. give yoghurten et drys med de røde peber flager.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-