Ingredienser
- ½ dl. smeltet usaltet smør, gerne brunet
- 2 medium store gule løg, hakkede
- 6 knuste kardemomme kapsler (eller ½ tsk. stødt kardemomme)
- 3 hele stjerneanis
- 1 ½ tsk. salt
- 10 fed hvidløg, finthakkede
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- 500-600 g. kyllingefilet
- 2 kyllingebouillonterninger
- 3,5 dl. basmatiris
Til servering:
- ½ dl. hakkede tørrede abrikoser eller tranebær
- ½ dl. hakkede mandler
- ½ dl. hakket koriander
Sådan gør du
- Kog kyllingefilletterne i en gryde med vand omkring 15-20 minutter, til de er gennemkogte. Riv dem herefter med to gafler.
- I en gryde smeltes og brunes smørret ved medium-høj varme. Tilsæt herefter løg, kardemomme, stjerneanis og salt. Steg indtil under omrøring til løgene er gennemstegte og brunede (omkring 15 minutter). Sæt varmen ned om nødvendigt for at undgå det brænder på.
- Tilsæt hvidløg og gurkemeje. Lad det stege yderligere 1-2 minutter.
- Tilsæt den revne kylling sammen med ½ liter vand og bouillonen. Bring i kog.
- Tilsæt ris og lad retten simre under låg ved lav varme i ca. 12 minutter (eller til risene har absorberet væsken).
- Tag gryden af komfuret og lad retten hvile under låg i 12 minutter.
- Rør i gryden med en gaffel og fjern stjerneanis og eventuelle kardemommekapsler.
- Serveres med det samme sammen med abrikoser, mandler og hakkede koriander.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-